

CONGRESS PROGRAMME OUTLINE

Day 1: 17 October 2023			
			COMPLIANCE RISK Technical
11:00	15 min	Host	Welcome and congress day 1 opening
11:15	15 min	Speaker	Opening address IFCA Chair, Rianné Potgieter
11:30	60 min	Theme	COMPLIANCE RISK
	60 min	Speaker	Compliance Risk Keynote Speaker
12:30	60 min	Theme	DATA PRIVACY – DATA AS A VALUABLE COMMODITY CYBER RISK AND INTERCONNECTIVITY WITH COMPLIANCE
	30 min	Speaker	Being held to ransom: Data as currency - A Global Problem without borders Why and how the information your organisation holds and relies on is being targeted by criminals and how you can anticipate their next moves.
	30 min	Speaker	What your Board needs to know from you before a regulator tells them: Global trends in cyber crime interest amongst regulators - why they are worried
12:30	30 min	Break	
13:00	60 min	Theme	AML – WHAT IS THE INTERNATIONAL PERSPECTIVE ? LESSONS FROM INTERNATIONAL SCANDALS WHERE ARE THE NEXT VULNERABILITIES ? FATF PERSPECTIVE OR SUMMARY
2	30 min	Speaker	AntiMoney Laudering - International performance - FATF evaluations and where your country will need to raise its standards

INTERNATIONAL FEDERATION OF COMPLIANCE ASSOCIATIONS (IFCA)

DIGITAL EVENT 17 - 19 OCTOBER 2023

CONGRESS 2023

CONNECTING COMPLIANCE GLOBALLY

1	30 min	Panel	Anti Money Laundering - A global challenge: where are the new vulnerabilities coming from and how are criminals fighting back
14:00	60 min	Theme	CONDUCT RISK (ETHICS) – DECISION MAKING GROUP THINK CULTURE – PANEL ON INTERPRETATION AND PRINCIPLES AND VARIANCES – LINK TO CONDUCT RISK – DIFFERENT LENSES USED FRAUD/SCAM – RISK LENS
	30 min	Speaker	When good people do bad things - why conduct risk is a collective problem - the dynamics of group culture, behaviours and how to influence and empower your people to make good decisions
	30 min	Speaker	Conduct Risk perspectives: Panel - what works to shift thinking and build understanding of how individual decisions add up to organisational culture and can derail your strategy
15:00	60 min	Theme	AI – BUSINESS AND COMPLIANCE RISKS
	60 min		Al in business - is there a non human conduct risk we are all ignoring?
16:00	60 min	Theme	COMPLIANCE CONTROLS BASED TESTING
	30 min		Let's talk controls: What's real, what's working, how do you know and how do you keep them streamlined and effective?
	30 min		Digital asset regulation and developments
17:00	20 min	Close	CONCLUDING DAY ONE OF CONGRESS
	15 min	Interview	On the Couch with IFCA Summary and Closing thoughts from Day 1
	5 min	Host	Final thoughts
			IFCA Congress Host
17:20			CLOSE

Times are quoted in Coordinated Universal Time (UTC)



The start times for each day vary to consider multiple time zones however, all sessions will be available for viewing 1 hour after broadcast via the Video on Demand (VoD). Videos will be available to registered delegates only and can be viewed at any time for a period of 30 days.



Day 2: 18 October 2023

			STRATEGY AND GOVERNANCE IN THE COMPLIANCE LANDSCAPE Response
11:00	10 min	Host	Welcome and congress day 2 opening
			IFCA Congress Host
11:10	10 min	Chair	Congress day 2 opening
11:20	60 min	Theme	STRATEGY & COMPLIANCE BEHAVIOURAL - GLOBAL LEADER GLOBAL CONTEXT STRATEGY AND COMPLIANCE INCENTIVE SCHEMES DIVERSITY AND INCLUSION
	30 min	Speaker	Making complying strategic: Demonstrating the gains and contribution to the business bottom line of the compliance management system
	30 min	Speaker	Making compliance personal: Giving your organisation's people meaningful work, listening and including their voice - compliance management system fundamentals in the toolkit for inclusive and rewarding workplaces
12:20	60 min	Theme	ESG – START WITH THIS FOCUS GREENWASHING WHAT DOES ESG MEAN FOR A COMPLIANCE OFFICER, WHAT WILL WE BE EXPECTED TO DO
	60 min	Panel	ESG where you are: what are the regional nuances and understandings of ESG
			across the globe - are we working together and which regulators have a view?
13:20	30 min	Break	
13:50	60 min	Theme	LEADERSHIP / EXECUTIVE ACCOUNTABILITY – IS YOUR SCALP ON THE LINE – REGULATORS ARE TRYING TO SHIFT TO THIS (TONE AT TOP – MOOD IN MIDDLE) – HOW DO WE GUIDE ON HOW LEADERS CAN GET THOSE SKILLS
~	30 min	Speaker	Skin in the Game: Accountability regimes - opportunities and risks for the compliance function and how you can support those new to taking responsibility for their accountabilities

INTERNATIONAL FEDERATION OF COMPLIANCE ASSOCIATIONS (IFCA)

DIGITAL EVENT 17 - 19 OCTOBER 2023

CONGRESS 2023

CONNECTING COMPLIANCE GLOBALLY

1	30 min	Panel	A world view: Where are these regimes developing and how are they playing out and are likely to move to
14:50	60 min	Theme	THE CHALLENGES AND BENEFITS OF PRINCIPLES BASED REGULATION
	60 min	Speaker	The challenges and benefits of principles based regulation - a world view: What we have learnt to date about the principles and risk based approach to regulation and compliance - maturity in compliance risk management
15:50	20 min	Close	CONCLUDING DAY TWO OF CONGRESS
	15 min	Intervie w	On the Couch with IFCA Summary and Closing thoughts from Day 2
	5 min	Host	Final thoughts
			IFCA Congress Host
16: 10			CLOSE

Times are quoted in Coordinated Universal Time (UTC)

The start times for each day vary to consider multiple time zones however, all sessions will be available for viewing 1 hour after broadcast via the Video on Demand (VoD). Videos will be available to registered delegates only and can be viewed at any time for a period of 30 days.

CONGRESS PROGRAMME OUTLINE



Day 3: 19 October 2023

			INNOVATION
11:00	10 min	Host	Welcome and congress day 3 opening Congress Host
	10 min	Chair	Congress day 3 opening
11:20	60 min	Theme	INNOVATION – GLOBAL TRENDS NEW WAY OF THINKING NOT JUST TECHNOLOGY DRIVEN INNOVATION IN COMPLIANCE RISK
	30 min	Speaker	Innovation in compliance – a world leading case study in innovation excellence
	30 min	Speaker	Innovation in compliance – global trends and reflections
12:20	60 min	Theme	MOVE AWAY FROM LINEAR RISK MANAGEMENT FOCUS – LACK OF METHODOLOGY FOR INTEGRATED APPROACH
	60 min	Speaker	Necessary partners: maturity in integration methodology across the second line - compliance, risk, governance and other business enablers working together for economies in managing risk
13:20	30 min	Break	
13:50	60 min	Theme	TECHNOLOGY – REGTECH/SUPTECH (POTENTIAL, WHERE WE ACTUALLY ARE & WHERE WE NEED TO BE)
	30 min	Speaker	Winning with technology on the inside: Regtech - where are we to date, where are the successes and gaps
	30 min	Speaker	You're not alone: SupTech is watching - where regulators are making wins and what it means for your compliance risks.
14:50	60 min	Theme	AI, E.G CHATGPT – LEGAL, ETHICS AND COMPLIANCE IMPLICATIONS IMPLEMENTATION (OPPORTUNITIES)

INTERNATIONAL FEDERATION OF COMPLIANCE ASSOCIATIONS (IFCA)

DIGITAL EVENT 17 - 19 OCTOBER 2023

CONGRES	S
2023	

CONNECTING COMPLIANCE GLOBALLY

	· · · ;			
		30 min	Speaker	Al as a super tool for compliance - in the increasing complex space of compliance risk monitoring and controls, can artificial intelligence provide answers for getting greater sophistication in understanding and analysis
		30 min	Speaker	ChatGPT - radical change in the world <mark>: W</mark> hat does it mean and what might tomorrow look like?
	15:50	60 min	Theme	NEW/FUTURE SKILLS
		60 min	Speaker	Compliance into the future: Where do you need to take your skills next?
3	16:50	30 min	Close	CONCLUDING DAY 3 OF CONGRESS
		15 min		On the Couch with IFCA Summary and Closing thoughts from Day 3 Congress Host
		15 min	Speaker	Closing address IFCA Chair Rianné Potgieter
		10 min	Host	Wrap up and close of Congress Congress Host
	17:20			CLOSE

Times are quoted in Coordinated Universal Time (UTC)

The start times for each day vary to consider multiple time zones however, all sessions will be available for viewing 1 hour after broadcast via the Video on Demand (VoD). Videos will be available to registered delegates only and can be viewed at any time for a period of 30 days.